+421 905 410 728

Dodanie od 4,2 €, nad 120 € zadarmo

 Skladom  -  znamená
priamo v našej predajni

McGard 28043SU - M14x1,5 - R12 - 53,9 mm - 17

37,78 €
1-2 dni
Ostáva už len 1 na sklade
SKU
AM - 28043SU

Poistné skrutky a matice od svetoznámeho výrobcu McGard ako ochrana proti odcudzeniu kolies. Dostupné vo viac ako 50 rôznych vyhotoveniach.

Firma McGard vlastní certifikát ISO 9001/2, pričom jej matice sú certifikované ISO/TS 16949:2002. Ocenená bola tiež veľmi prestížnym ocenením „Total Quality Excellence Award“, ktoré udeľuje automobilka Ford Company pre 20 najlepších firiem na svete. Dnes je McGard firmou dodávajúcou svoje bezpečnostné prvky automobilkám ako Daimler-Chrysler, Porsche, Volkswagen, Ford, Toyota atď.

Hlavnou myšlienkou skrutiek McGard je ich hlavica. Nenájdeme ju vo forme klasického šesťhranu, práve naopak, je hladká. To zabráni použitiu francúzskych kľúčov a iných podobných nástrojov. Pointa je v použití extra úzkej drážky v tvare zaoblenej hviezdice zhora, ktorá ma každú stranu rôzne dlhú. Na takto opracovanú skrutku sa nasadí špecifická hlava, na jednej strane so šesťhranom. Hlavica skrutky je vyrobená z materiálu tvrdosti 50-54 HRC čím je zabezpečená vysoká deformačná odolnosť násadca, čo je problémová časť u lacnejších výrobkov. Aj vďaka použitiu tohto tvrdého materiálu bolo možné použiť tento systém s hviezdou, to znamená, že jej tvar sa nijak nezdeformuje, resp. nezničí. Navyše, úzka drážka hviezdy znemožňuje použitie multi-pin násadcov. Zavŕšením tohto skvelého „vynálezu“ je povrchová úprava nikel-chrómovou vrstvou, vďaka ktorej sa majiteľ nemusí obávať skorodovania.

Firma McGard je na čele svetových firiem zaoberajúcich sa výrobou bezpečnostných skrutiek a iného príslušenstva.

Bezpečnostné skrutky a matice McGard sa vyrábajú vo viac ako 50 rôznych vyhotoveniach, čím pokrývajú takmer všetky automobily.

Parametre, ktoré odlišujú jednotlivé matice a skrutky sú:

  • Priemer šrúby
  • Stúpanie závitu
  • Sedlo matice - dosadacia plocha na koleso
  • Dĺžka závitu
  • Veľkosť 6 hrannej imbusovej matice pre doťahovanie bežným kľúčom na kolesá

Pri výbere správneho modelu bezpečnostnej skrutky McGard je okrem modelu auta veľmi podstatný aj druh používaných kolies. Či už sa jedná o originálne plechové alebo liatinové disky, resp. disky od iného výrobcu. Priemer a stúpanie ostávajú identické, často sa však mení spôsob usadenia na koleso a potrebná dĺžka závitu.

Pokiaľ neviete, ktorý model je vhodný pre Vaše vozidlo, uveďte jeho presné parametre, podľa aplikačnej tabuľky vyberieme produkt vhodný pre Vaše auto.

Napriek vysokej kvalite vyhotovenia sa neodporúča doťahovať skrutky pneumatickou pišťoľou, je vhodné používať momentový kľúč.

McGard - prierez

Ďalšie informácie
Katalógové číslo 28043 28043SU
Priemer / stúpanie M14 x 1,5
Usadenie R12
Dĺžka 5,39 cm
Veľkosť 17 mm
Výrobca McGard
Hmotnosť 0.700000
Copyright © 2009- , JUMAKL, s.r.o., všetky práva vyhradené